Khamis, 17 Oktober 2013

B2B Preparation : D.I.Y Baju Nikah

Assalamua'laikum,..

Hai korang!!!....

Saya dah start diy baju nikah.. yip.. yippieeee... (^__^) baju saya dah fitting cantek - cantek... pastu sekarang start diy sikit2.. jom nak share dengan korang.. (^_^")

Baju kurung moden plain ja.. dengan lace


Jenuh saya cari veil yang cantik + murah + berbaloi.. akhirnya jumpa jugak.. lace yang belum potong kecik2.. balik potong sendiri, untung sangat2 tau beli lace macamni, beli 1 meter ja pastu bila dah potong2 ikut corak boleh dapat 10 meter wooo... satu meter cuma RM 38.00 bahagi 10meter cuma RM 3.80 semeter... mwahahaha... murah siot...

Ni rupa lace tersebut.. bagi korang jelas sikit tang kena balik gunting sendiri tu.. jelas kan?... Lace ni memang untuk patch di baju tau, memang jenis berkualiti..

TAraaa... ni try - try letak.. tak tau lagi nak buat corak macamna.. bunga kecik2 tu saya dah ajar cara buat. tengok entry lepas2 tau..

Ni design kedua yang tengah wink2 lam kpala... bunga tu saya nak tepek banyak sebenarnya, saya dah buat 200 kuntum.. semangat baq hanggg... tapi tu saya letak sikit - sikit dulu la, malas nak susun.... -,-"

Close Up sikit (^_^)v

Bahagian depan kain cadang nak wat camni la...

Bahagian belakang pulak cadang nak wat camni... Lace banyak la katakan... huhuhu....

Hasilnya?????..... tunggu lepas nikah la weh... tunjuk sekarang jadi tak seprais la... lagipun tak siap lagi sebenarnya.. (^_^")
Insyaa Allah.. nanti saya share diy veil nikah pulak.
Sharing is Caring..
Babai korang!!!.. (^_^")v

1 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam